5 Въпроса за Човешкото Либидо

двойка, и нтимност, либидо

Човешката сексуалност е изключително сложно понятие. Тя представлява съвкупност от собствените ни осъзнати и неосъзнати желания и фантазии. А също и от представата ни за интимност и физическа, психологическа и емоционална близост. Нивата на либидото обикновено се определят от синтеза на определени хормони и химикали в човешкото тяло. Когато те се освободят във високи концентрации, ние изпадаме в състояние на възбуда. Но науката не може да ни даде точен отговор, защо определени неща ни привличат в леглото, а други – не.

Възбудимостта, според мнозина експерти, всъщност, започва от мозъка. Когато той отчете определени поведенчески или физически тригери в противоположния пол, ние автоматично се чувстваме привлечени от него или нея. Тези фактори са строго индивидуални. Затова и не бива да се притеснявате прекалено, ако имате едно-две килца в повече и отивате на интимна среща. Тъкмо те може да са нещото, което ще „натисне спусъка“ на куршума на привличането.

Пазарът вече предлага и достатъчно много на брой изцяло натурални средства за подсилване на либидото. Те са базирани на изцяло естествени екстракти от билкови и растителни екстракти за повече издръжливост и потентност в леглото. Сред най-предпочитаните от тях са био-филмираните плодови капсули за полова мощ TestoY.

Как да забързам притока на кръв към половите органи по естествен път? Помага ли редовният детокс на тялото за по-доброто представяне в леглото? Да ям ли повече храни и напитки за здраво сърце, за да съм по-добър любовник? Как да се отърва от болките в гърба и ставите, които ми пречат да разгърна потенциала си на интимен ас? Как да събудя Ерос?

Научете отговорите на 5-те въпроса за секса, които ни е срам да зададем, изчитайки статията докрай!

Да Говорим за Секса Без Свян – Как Да Се Научим Да Го Правим?

Редовното комуникиране на нашите интимни желания и копнежи е от решаващо значение за удовлетворяващия сексуален живот. Често, обаче, това може да бъде едно от най-трудните неща за двойките. Много хора се борят със собствените си предразсъдъци, когато трябва да говорят с партньора си за секса.  А също и от сблъсъка с представите на отсрещната личност. Това е тема, която кара много от нас да се чувстват наистина тревожни. Но разговорите за интимните отношения са също толкова важни, колкото общуването за всяка една друга страна на връзката ви.

Как да се научите да го правите без излишен свян или срам? Наръчникът на Лора Шлезинджър „Или правиш секс, или – сандвич: Подходящи грижи за съпрузите“ дава добри насоки. Някои хора считат темата за прекомерно неудобна и не са сигурни, дали използват правилните думи, за да комуникират намеренията си. Други пък се притесняват да не разстроят или обидят партньора си или да наранят чувствата им. Трети пък смятат, че ако с партньора си са наистина сексуално съвместими, те трябва да могат да се разбират без думи. Но хората сме лингвистични създания!

Следвайте описаните по-долу насоки, за да се научите да говорите с партньора си за своите интимни копнежи:

  • Как да кажеш, че не искаш секс тази вечер? Като бъдеш отворен да чуеш мнението на отсрещния, не го обвиняваш и си честен. Съобщаването на липса на желание или способност за възбуда също може да сближи партньорите.
  • Създаването на интимност чрез споделяне на мисли и чувства за интимността помежду ви прави сексуална връзка наистина удовлетворяваща.
  • Изберете подходящото време и място. Не и точно преди да правите любов или още по-лошо, по време на секс.
  • Не го правете по време на спор или когато вече се чувствате емоционално разтърсени и разстроени.

Нека видим и кои са 5-те въпроса за секса, които ни е срам да зададем и техните експертни отговори:

#1. Мога Ли Да Получа Газове по Време на Секс?

жена, легло, въпроси

Отговор: Да, това е нещо абсолютно нормално!

Когато достигнете кулминация, мускулите около вашите гениталии – включително този на сфинктера – се отпускат. Така, че не е необичайно да изпуснете малко газ. Това може да се случи дори и в момента, точно преди оргазъм. Чисто физически, движенията, свързани с проникването и излизането водят до стомашни спазми. Науката го обяснява с триенето на органите от половата система с тези на отделителната и храносмилтелния тракт през вагиналната стена.

#2. Могат Ли Физическите Упражнения, Като Йогата, Да Подсилят Либидото?

жена, йога

Отговор: Да, и още как!

Като за начало, създаването на подходяща рутина с ежедневни кардио-упражнения ни дава повече енергия и издръжливост в леглото. Силовите тренировки и разтягането (стречинга) ни карат да трупаме мускулна маса и да подобрим гъвкавостта си. Така ще можем по-лесно да поддържате различни екстравагантни интимни пози и позиции. За най-подходящо упражнение за подобряване на качеството на сексуалния живот се считат стягането на мускулите на Кегел. Това е основно силова тренировка за вашите пубококцигеусните мускули. Те се поддържат вагината, ануса, матката, пикочния мехур и уретрата при двата пола. Експертите-сексолози считат, че колкото по-силни стават те, толкова по-интензивни са оргазмите.

#3. Разширяват Ли Се Женските Полови Органи след Раждане?

жена, раждане

Отговор: Да, средно със 1-4 см.

Ако раждате по естествен път, то очаквайте известно разтягане. След излизането на здраво бебе от там, вагиналният отвор е с 1-4 см по-широк. Разбира се, това зависи от много фактори. Най-определящите от тях са колко голямо е бебето и каква е неговата тежест. А също така и колко дълго време е продължило раждането и съпътстващото го напъване.

#4. Могат Ли Интимните Пиърсинги и Обеци Да Предизвикат Инфекции?

пиърсинг, език

Отговор: Не винаги, но не са изключени. Веднага ги махнете, ако дермата около тях е постоянно зачервена и пари или сърби.

Не е много добра идея да имате чужди предмети около гениталиите си. Интимните зони са склонни към поддържането на естествено влажна среда. По време на интимен контакт, те стават изключително привлекателни за бактериите. Но ако поддържате добра хигиена и имате силна имунна система, пиърсингът няма да увеличи риска от заразяването с дрожд. При някои хора винаги се забелязва леко зачервяване или раздразнение около пробитите области, дори когато са по-безопасни места, като ушите, носа или веждите.

#5. Къде Точно Се Намира G-Точката?

Отговор: Не спирайте да я търсите!

g точкаНякои учени и гинеколози дори не вярват в съществуването на G-точката. Други твърдо я защитават, но не са съгласни с дефинициите за точното и местоположение. Според едно течение в сексологията, G-точката е жлезистата тъкан, разположена около уретрата (намира се зад срамната кост, на около 4-6 см. навътре в женския полов орган).Други пък считат, че е разположена доста по-навътре в триъгълна зона на гърба на стената на пикочния мехур. Тя се нарича тригон или T-зона, защото там се събират три важни нерва. Но най-вероятно е комбинация от всичките предположения. Но нека перефразираме – ако партньорът ви свири точните ноти на правилните струни, има ли значение, на кой инструмент свири?

Сексът – Причината Да Ни Има и Чудесен Повод за Истинско Удоволствие!

жена, легло

Интимното споделяне на тялото с партньора и своеобразното сливане на душите и телата ви могат да бъдат моменти на истински екстаз. Разбира се, няма как всеки път да се представяте като пълноправен Дон Жуан или гореща амазонка. Но можете значително да подобрите издръжливостта си, ако се научите да споделяте за фантазиите си. На ваше разположение остават и богат набор от изцяло натурални средства за подсилване на либидото. Едно от най-предпочитаните от тях на пазара са капсулите Testo Y. Доставете така необходимата и желаната наслада на себе си и своя партньор в леглото!

Leave a Reply