Кои Храни и Напитки Въздействат на Интимното Чувство?

Храни и Напитки за Интимното ЧувствоЕтимологията на старогръцката дума ‘aphrodīsia’ идва от името на богинята на любовта – Афродита. Буквално преведена, тя означава ‘усещане за интимна (сексуална) наслада’, както и ‘принадлежащ на Афродита (обичта)’. С този термин се обозначават храните и напитките, за които се счита, че могат да подчертаят сензитивността по време на полов акт. А също и степента на взаимно удоволствие и екстаз. Науката не е успяла да потвърди тези свойства на всички от считаните за стимуланти натурални продукти.

Някои от тях дължат славата си на своята форма, като например стридите, бананите и смокините. Но за други пък можем да сме сигурни, че карат мозъка и тялото ни да се чувстват по-енергични, уверени и щастливи. Експертите-сексолози препоръчват прилагането на средства за повлияване на либидото с естествени съставки и био-формула. Пример за такова е Макс Роар.

Такива натурални храни и напитки трябва да се консумират умерено, за да не се стигне до получаването на обратен ефект. Пример за средство за подчертаване на любовното чувство, желание и апетит, с което трябва да внимаваме, е червеното вино. Освен върху либидото, то има положително въздействие и върху функционирането на сърдечно-съдовата система, както и кожата. Прекалим ли, обаче, нашият организъм се натравя, тъй като черният дроб не може да го преработи достатъчно бързо. А ние се оплакваме от махмурлук и имаме нужда от спешна детоксикация. Нека научим повече за тях.

Полезни Съвети за Внасяне на Повече Романтика Вкъщи

Внасяне на Романтика

Понижаването на либидото е психо-физиологичен проблем, засягащ и двата пола. Той може да се дължи на редица от фактори. Най-сложна става ситуацията, когато между партньорите има емоционално неразбирателство. Те трябва да застанат един срещу друг и да разговарят. Няма друг начин хармонията между тях да бъде възстановена.

Но най-честите поводи за появата на сексуални дисфункции са:

Отношенията с партньора си зависят от самите нас. Ако искаме да внесем нотка на пикантност, то трябва да създадем подходящите предпоставки. Всеки може да бъде изморен от работа, но човекът до нас осмисля живота ни. По-долу сме подбрали няколко интересни практики за връщането на романтиката и чувствеността обратно в дома.

Нека видим, кои точно са те:

 • Включете секса в списъка със задачите за седмицата. Може и да ви се стори прекалено практично и лишено от романтика на пръв поглед. Но апетитът идва с яденето!
 • Отделете си една вечер, която да е посветена само на вас двамата. Създайте подходящата атмосферата, която да допадне и на двамата. Не можете да очаквате непрекъснато да ръфате заедно зрънчо пред телевизора, облечени в старите си тениски, и това да разпали искрата. Трябва от време на време и да разбутате малко въглените в пещта!
 • Отидете заедно на екскурзия или разходка в планината заедно. Припомнете си, защо сте заедно.
 • Тренирайте по-често и преминете на по-изчистен и природосъобразен седмичен хранителен план. Богатите на мазнини и захари храни убиват либидото. Те пречат и на правилното кръвоснабдяване на пикочно-половата система.

Високият Холестерол и Бавният Метаболизъм – Врагове на Страстта

Холестерол и Бавният Метаболизъм

Американският здравен журнал ‘Journal of Sexual Medicine’ публикува данни от скорошно проучване в един от последните си броеве. Те сочат, че има пряка връзка между високите нива на холестерол и липсата на желание за секс при жените. Това е и основната причина представителките на нежния пол да не могат да стигнат до върховен екстаз.

Когато той се натрупа в артериите, по-малко кръв достига и до самите органи. Това води и до по-слабото им оросяване и чувствителност. Можете да контрирате негативното влияние на преработените животински мазнини, наблягайки на плодовете и зеленчуците в менюто си.

Другите продукти, с които можете да замените свинската вратна и шоколада с цел да понижите холестерола, са:

 • Риба и морски дарове, наситени с Омега-3 мастни киселини;
 • Сурови ядки, фъстъци, семена;
 • Зеленолистни зеленчуци;
 • Соя;
 • Грозде, ябълки, цитруси, круши и горски плодове;
 • Представителите на семейство бобови;

Нека научим за продуктите, потвърдени от медицината, че могат да подчертаят интимния апетит и степента на удоволствие.

Храни, които стимулират либидото

Шоколадът Обостря Сетивността

Шоколадът Обостря Сетивността

Тук става на въпрос за възможно най-чистата форма на шоколад, която е достъпна на пазара. Това е т. нар. черен шоколад, към който не са добавени захар и мляко. Приемът на умерено количество от няколко блокчета от него води до освобождаване на серотонин и допамин в мозъка. Това са хормони на щастието, които ни правят по-енергични и подобряват концентрацията ни.

Освен това, черният шоколад съдържа и анандамид, който подобрява настроението и ни отпуска, както и и фенилетиламин (PEA). И двата елемента въздействат положително на либидото. Най-подчертано е повлияването им на любовното чувство при жените. Те активират нервните центрове на удоволствието, в които се освобождава допамин по време на оргазъм.

Авокадо – Включва Повече Омега-3 от Сьомгата

Авокадо

Своеобразният ‘цар’ на рибите – сьомгата – е по-бедна на съдържание на полезни мастни киселини от авокадото. Думата ‘авокадо’ идва от ‘ahuácatl’ на индианския диалект нахуатл (ацтекски). Древните племена, обитаващи Южна Америка, са я използвали, за да дадат назоват … по-торбестата част от външните полови белези на мъжете. С течение на времето ‘ahuácatl’ се превърнало в ‘aguacate’, а после и в ‘avogato’, докато накрая не станало на ‘avocado’. Колонизаторите довели със себе си испански католически свещеници, които забранили консумацията на плода.

Ацтеките пък отказвали да пускат неженени девойки да излизат от къщата, когато било време за беритба. То включва пребогати количества на Витамин Е, който отговаря за доброто състояние на кожата и повдига значително имунитета. Авокадото съдържа и калий, регулиращ кръвната захар, и фолиева киселина, която отговаря за правилното кръвоснабдяване на органите.

Плодовете на Гуарана

Плодовете на Гуарана

Плодовете на растящото по продължението на р. Амазонка. Голямо е колкото кафеено зърно, а външната му обвивка е ярко червена с бяло-черна сърцевина. Екстрактът обикновено има прахообразна форма. Науката е успяла да идентифицира над 12 ползи за здравето от гуараната (Paullinia cupana). Над 70% от вече добитите плодчета се използват за съставки на енергийни напитки.

Ето част от свойствата и:

 • Количеството на антиоксиданти е близко до това на зеления чай;
 • Богато е и на кофеин, теобромин, танини, сапонини и катехини, което го прави добър източник на енергия;
 • Подобрява паметта, фокуса и концентрацията;
 • Намалява нивата на умора и стрес, както и риска от сърдечно-съдово заболяване ;
 • Прави кожата свежа и сияйна на външен вид;
 • Силни диуретични качества;
 • Болкоуспокояващо средство;
 • Въздейства на центровете на мозъка, които ни карат да се чувстваме сексуално удовлетворени;

Преоткрийте Чувствеността с Партньора Си

Природата предлага още много природни съставки за въздействие върху степента на удоволствие и наслада. Вие сами можете да откриете, вкусът на кои от тях отговаря на вашия собствен и този на човека до вас. Споделете взаимно фантазиите си в леглото и извън него. А имате ли нужда от помощно средство, на което да разчитате, изберете такова с био-състав. Пример за такова са филмираните таблетки с екстракт от гуарана Testoy.

Leave a Reply