Захарен Детокс в 7 Стъпки – Защо Се Нуждаем от Него?

Захарен Детокс в 7 Стъпки

Сладкото – наш неимоверен спътник в живота. Нерядко похапваме шоколад или кексче, когато се чувстваме депресирани. Но този навик може да се превърне в нещо повече. Захарта има същата степен на пристрастяване, каквато имат и цигарите и алкохола. Тя съсипва здравето на кожата и сърцето, нарушавайки нормалната храносмилателна дейност. А, понякога, дори не можем да контролираме собственото си желание за поредната топка сладолед. Може би е време за захарен детокс?

Истината е, че глюкозата е нужна нашето тяло. С годините ме пригодили диетата си така, че да извличаме от нея енергия и тонус. Но лесно можете да обърнете този механизъм, преминавайки на хранителен режим, който следва нисковъглехидратен принцип. Принципите на кето диетата може и да изглеждат прекомерно строги за спазване на мнозина. Затова и съвременният пазар предлага безброй продукти, които да стимулират по-лекото преминаване към кетоза. Един от предпочитаните от клиентите е изцяло натуралната био-разтворима напитка с какао Keto Expert.

Захарният детокс представлява своеобразно пречистване на организма от въглехидратите. Той може да продължи 1, 3 или 7 дни. Мнозина успяват и рязко да намалят концентрацията на глюкоза в менюто си завинаги. Разбира се, има и някои леки странични ефекти, които е добре да имате предвид.

Захарната абстиненция е един от тях. Организмът е привикнал до степента на навик да извлича сила и добро настроение от богатите на рафинирани карбохидрати продукти. Затова и първите няколко дни без глюкоза могат да бъдат обусловени от липса на жизненост, желание за живот, лесна раздразнителност и главоболие. Но не трябва да им се подавате. Вашето здраве е по-важно.

Как да направя бърз захарен детокс? Тежки ли са страничните ефекти? Как да ги избегна? Какво да ям и какво – не?

Научете 7-те лесни стъпки за бърз захарен детокс по-долу!

Защо Тялото Има Нужда от Захарен Детокс?

Захарен Детокс

Захарта може да бъде вредна за тялото по много различни начини. Всички знаем, колко опасни са въглехидратите за поддържането на нормално тегло. Но също и, че нашето тяло се нуждае от тях, за може да функционира нормално. Природата го е създала така, че да ма нужда т тях за енергия. Ако не искате да се обръщате към наръчника на Джоан Гомез „Как да живеем с диабет“, обаче, ще трябва да се научите да контролирате желанието си за сладко.

Много здравословни хранителни продукти, като млечните продукти, зеленчуците и плодовете, са естествено богати на различни видове захароза. А и е важно да ги включваме в менюто си. Те идват с редица други хранителни вещества, които осигуряват ценни ползи за здравето. Макар и да си набавяме нужното количество карбохидрати от тях, производителите са склонни да добавят захар към често присъстващи в менюто ни продукти. Такива са зърнените храни, сладкишите и някои газирани напитки. Именно тези добавени или свободни захари причиняват здравословни проблеми. За разлика от естествено богатите на фруктоза и глюкоза плодове и зеленчуци, те са лош енергиен източник. Тялото ги изгаря бързо. Съвсем скоро, то има нужда от още.

Защо имаме нужда от редовен захарен детокс? Вижте причините по-долу!

 • Така ще пречистим организма си от всички вредни вещества и токсини, влезни в нас със сладките изделия.
 • Ще помогнем на тялото да даде рестарт на цялата система и ще влезем бързо във форма.
 • По-лесно ще изпитваме усещане за енергия, бодрост и добър тонус.
 • Болестите няма да ни застигат толкова лесно.
 • Холестеролът ни ще се балансира, а дейността на сърдечно-съдовата система ще се облекчи.

Какво Можем Да Ядем по Време на Детоксикация от Захарта?

Детоксикация от Захар

Това, че сте на захарен детокс, не предполага да гладувате или да правите прекомерни лишения в диетата си. Просто трябва да замените простите въглехидрати с по-пълноценни източници на енергия. Хранителната им стойност, със сигурност, ще е по-добра. Протеините и фибрите са две неща, които могат да ви помогнат да избегнете признаците на захарна абстиненция. Включването им в ежедневното меню ще ви помогне и да стабилизирате кръвната си захар.

Кои са конкретните промени в менюто и как да заменим захарта с продукти с по-висока хранителна стойност? Следвайте съветите по-долу!

 • Превърнете ястията си в бомба от протеини и фибри: Това е от решаващо значение, ако досега сте яли или пили твърде много карбохидрати в началото на деня. Протеините и фибрите, когато са съчетани със сложни въглехидрати по избор, могат да стабилизират кръвната захар и да помогнат да избегнете срив в нивата на енергия и тонус. Не забравяйте да изберете леки закуски, като твърдо сварени яйца, шепа ядки, ябълка с фъстъчено масло или малко хумус.
 • Уверете се, че консумирате достатъчно микроелементи: Противодействайте на твърде многото прости въглехидрати, мислейки в полза на черния дроб. Заредете се с тъмни, листни зелени зеленчуци, които съдържат много микроелементи. Опитайте се да ядете храни, работещи за естествената детоксикация, което е много по-здравословно от това да направите нещо компенсаторно, като палачинки.
 • Останете хидратирани: Липсата на вода или течности ще направи справянето с излишната захар. Дори и литър вода на екс не може да „отмие“ захарта от системата. Топлите течности, като чай от джинджифил могат да помогнат за ускоряване на храносмилателния процес за тези, които търсят бързо облекчение.

Кои Са Признаците на Захарна Абстиненция? Как Да Намаля Страничните Ефекти?

Захарна Абстиненция

Една от причините, поради които изпитваме признаците на захарна абситиненция, се дължи на хормоните в организма. Тялото отделя определени видове от тях, както и други и съединения в кръвта, в отговор на определени ежедневни ситуации. Когато консумираме въглехидрати, то освобождава допамин в кръвта. Той е широко известен, като „хормонът на щастието“. Присъствието му е задължително, когато умът ви е състояние на еуфория. Тя работи, като показател за нивото на удовлетворение. Когато този праг е достигнат, мозъкът може да се почувства „задоволен“.

Все път, когато похапвате шоколад или пиете газирана напитка, мозъкът ви отделя допамин. Затова, поради което се чувствате толкова „щастливи“, когато консумирате захар. Рязкото спирате може да има някои крайни негативни ефекти, известни, като захарна абстиненция. Можете да ги туширате, похапвайки много свежи плодове и зеленчуци, спортувайки, или отделяйки повече време за любимите си хобита.

Основните признаци на захарната абстиненция са:

 • Главоболие и хронична отпадналост;
 • Липса на тонус, енергия и желание за живот;
 • Лошо настроение и лесна дразнимост;
 • Мускулна и ставна болка;
 • Потене, гадене и диария;

Починете Си от Захарта за Пълен Рестарт на Системата!

Няма човек, който да не изпитва наслада от шоколада. Но монетата винаги има и обратна страна. Превръщайки консумацията на сладко в начин на живот, вие изпадате в зависимост. Време ви е за пълен рестарт на системата. Не се притеснявайте, съществуването ви не се изчерпва със сладките изделия. И не е нужно да ги спирате завинаги. Просто да внимавате за количествата. Ако имате нужда от помощ, можете да се обърнете към някое от многото изцяло натурални средства за влизане във форма. Предпочитан продукт от клиентите за активно вталяване е био-разтворима напитка с какао Keto Probiotix.

Leave a Reply