7 Съвета за Здраво Сърце – Живей в Ритъм с Тялото Си!

сърце, жена

Всеки един орган в човешкото тяло е важен, но сърцето има ключова роля за нашето здраве и добро състояние отвътре и отвън. Този мускул не само символизира любовта и топлите чувства, но играе главна роля на сцената на живота ни. Представете си го като своеобразна помпа, която отговаря за преноса на кръвни телца и поддържа нашето кръвообращение. То е и двигателя, който ни задвижва. Мени формата си в зависимост от нашето собствено тегло, като за нормален размер се счита този, който горе-долу отговаря на юмрука на индивида. Ако тежи повечко, то това обикновено означава,че сме попрекалили със сладките и богати на мазнини храни. Нека научим, как да слушаме хармоничния му ритъм възможно най-дълго време – и това ще доведе до едно здраво сърце! За да подпомогнем работата му и да поддържаме добър сърдечен ритъм може да се доверим на природните средства, като таблетките Тонерин.

Съдържание

Сърцето (❤) – Най-Забележителния Орган В Тялото!

Може да се каже, че сърцето е сложна електромагнитна система. Действието му е по-комплексно дори от човешкия мозък, както и амплитудата му. Енергията, която произвежда само с един удар, е достатъчна, за да захрани малка електрическа крушка. Учените са успели да установят, че неговата енергия се разпростира на близо 4м. извън тялото ни.

Може би именно заради това се чувстваме добре в присъствието на хора, които са щастливи и сякаш излъчват спокойствие и радост. Ако вземете дори една-единствена клетка от сърцето, тя ще продължи да притежава енергия и да се движи още известно време, дори и да няма връзка с централната нервна система.

Възрастна двойка и здраво сърце

Невероятно, но факт. Ето и още няколко причини то да е своеобразния ‘мотор’ на целия ни организъм:

  • Синусовият възел, който се намира в сърцето, е единственият сбор от клетки в организма, който се самоактивира без външен стимул.
  • Кръвта циркулира правилно, благодарение на работата на сърцето, задвижвайки цялото тяло. По този начин кръвта се пречиства.
  • Клетките на сърцето имат вградена памет.
  • Вземайки две от тях, от които едната да е здрава, а другата – болна, и поставяйки ги една до друга в лабораторни условия, то тази в по-добро състояние веднага ще започне да кара другата да се възстанови.
  • То променя формата си през целия ни живот, в зависимост от възрастта, теглото и лайфстайла ни.

Начинът Ни на Живот Определя Състоянието на Сърцето:

Сърдечно-съдовите заболявания се водят ‘Убиец №1’ на нашето време, независимо от вида им. Това, обаче, не е било така допреди стотина години. Тогава хората са били най-заплашени от туберколоза, пневмония, хронична диария и други видове инфекциозни заболявания. Напредъкът на медицината в борбата с тях е допринесъл за това, днес те да не са пряка заплаха за живота, изключвайки районите, унищожени от войни, и страните от третия свят.

За сметка на това, модернизацията, развиването на технологиите, вредните храни и забързаният начин на живот водят до по-голямо количество стрес, което пък от своя страна увеличава риск от развиване на сърдечно-съдово заболяване. Броят на пациентите, които страдат от такива, е нараснал почти 5 пъти от 1900 г. насам.

По-долу сме подбрали и няколко добри съвета за правилна грижа за сърцето. Следвайте ги и подобрете общото състояние на този толкова важен мускул.

Съвет #1 за Здраво Сърце: Започнете Да Се Храните Природосъобразно!

Здравословни продукти

Никой не иска от вас да се откажете от пърженото, сладкото, пицата, барбекюто и бургерите завинаги. Единственото, което трябва да направите, за да подсигурите правилната работа на сърдечно-съдовата си система е да превърнете похапването им в своеобразна ‘награда’ за това, че сте се били на здравословен хранителен режим през останалата част от седмицата. Наблегнете на рибите, богати на Омега-3, зеленолистните зеленчуци, плодовете рано сутрин, бобовите изделия и ядките, изключвайки полуфабрикатите и богатите на мазнини и захари продукти. Дори може да пробвате някой лек режим, като Кето диетата. Няма дори да забележите, как нежно и лесно сте успели да детоксикирате организма си!

Съвет #2 за Здраво Сърце: Откажете Цигарите и Намелете Алкохола!

Спирането на никотиновите изделия за 2 години ще ви помогне да намалите риска от коронарна болест на сърцето няколко пъти. Ако успеете да не пушите 15 години пък, ще бъдете също толкова заплашени от подобен вид оплаквания, колкото са и непушачите. Намаляването на алкохола също може да донесе само позитиви. Тук трябва да се отвори скоба и да се спомене, че по чаша-две червено вино на вечер всъщност улесняват функционирането на сърдечно-съдовата система!

Съвет #3 за Здраво Сърце: Редовни Физически Упражнения и Повече Секс!

здраво сърце, планина

Всеки лекар би ви препоръчал редовна йога, джогинг или фитнес-упражнения поне по 30 минути дневно между 3 и 5 пъти седмично. Движете се редовно пеша или започнете да качвате стълбите в офиса или вкъщи всеки път, когато се прибирате и излизате. Именно липсата на движение се води рисков фактор за развиване на болест на сърцето. Старайте се да отделяте поне 150 минути за по-бавни или 75 минути за по-интензивни тренировки.

Помнете, че и сексът също е форма на физическа активност за тялото. Редовното му практикуване подобрява работата на сърцето и допринася за това да сме в топ форма.

Съвет #4 за Здраво Сърце: Консумирайте Умерено Количество Кафе!

Случаят с кафето е същият като с червеното вино – малко е полезно, много вреди сериозно. Умерените дози кафе не само ще ви дадат енергия и ще ви помогнат да годите вредните мазнини и тлъстини, които затлачват работата на сърцето, както и ще подсигурят нормалният му ритъм, което ви прави сигурни, че никога няма да страдате от ниско кръвно налягане. Повечко чашки, обаче, увеличават риск от инфаркт!

Момиче и кафе

Съвет #5 за Здраво Сърце: Намалете Стреса и Си Дайте Време за Релаксация!

Имайте предвид, че нищо не пречи на хармоничното действие на сърдечния мускул повече, отколкото умората, хроничното безпокойство и стреса. Той също е наричан ‘Убиец №1 на Нашето Време’. Има много тясна връзка между инфаркта, инсулта и исхемичната болест на сърцето и прекомерното количество тревога.

Тя пречи и на нормалния сън, който също е от жизненоважно значение. Винаги намирайте време за среща с приятели, хубава музика, пикник на открито, хубава книга, филм, пътуване или разходка в планината. Това не е просто забавление, а рецепта за здраве!

Жена в легло, релакс

Съвет #6 за Здраво Сърце: Повече Сън и Сънища!

Всеки възрастен човек има нужда от между 6 и 8 часа сън всяка вечер, за да функционира тялото му нормално. Хората, които имат нужда от по-малко, имат малко по-различна концентрация на хормони в организма. Хубавото наспиване намаля стреса, прави ни по-спокойни и занижава риска от инфаркт и тахикардия!

Съвет #7 за Здраво Сърце: Пийте Повече Вода и Контролирайте Теглото Си!

Не забравяйте, че нашите тела се състоят от между 65% и 75% вода. Консумирайте редовно течности, които да не са богати на захари плодови концентрати и газирани напитки, защото те водят до стомашни смущения и увеличават холестерола. Това ще ви помогне да следите и за добрата си фигура и качествения контрол на теглото.

Помнете, стеролите и липидите ви трябва да са с ниски нива, за да е малък и риска от сърдечно-съдови заболявания, а това може да стане с консумацията на храни с нисък процент на вредни мазнини, които организмът не може да преработи!

Живейте в Хармония с Ритъма на Сърцето Си!

Щастливо семейство

Човешкото сърце е мускул с уникална функция и начин на работа. Неговото добро състояние определя продължителността и качеството на живота ни. Помнете, то не е нищо повече от отражение на лайфстайла ни. Ако искаме да променим едното към по-добро, трябва да направим същото и с другото. За по-лесното постигане на тези цели може да се доверим на натуралните капки Cardiform за нормализиране на кръвното налягане и подобряване на сърдечния ритъм.

Вслушайте се в ритъма на сърцето си и бийта му ще ви подскаже отговора!

Leave a Reply