9-те Причини за Болка в Ставите и Кръста, за Които Едва ли Бихме се Досетили

мъж, болки в кръстаНатовареното и забързано ежедневие може да се окаже пречка за воденето на здравословен начин на живот. Това оказва пагубно влияние върху тялото и организма ни. Едни от масовите проблеми, котио могат да се прояват са хронична умора, главоболие, покачване на килограмите, болки в ставите и кръста и много други. Днес ще разгледаме някои от причините, които карат ставите и кръста ни да изпитват болки, парене и схващане.

Ставите и ставните капсули представляват свръзка между костите в човешкото тяло. Те ни осигуряват опора и ни помагат да се движим свободно. Както е широко известно, основен компонент на ставата, това е хрущялът. При контузия или при различни болестни състояния, ставите може да пострадат, което от своя страна да ни доведе до много силни болки и дискомфорт.

Причините за подобна болка могат да са различни – остеоартрит (остеоартроза), ревматоиден артрит, бурсит, подагра, навяхвания, както и други травми. Възпаление (съпроводено със зачервяване, парене и болка), увреждане на мускул, неправилна позиция на седене, проблем с костите – причините могат да бъдат наистина много. Болките в ставите са изключително често срещано явление и то при хора от всички възрасти.  Смята се, че около една трета от всички възрастни изпитват този вид дискомфорт.  Най-често болезнените точки са локализирани в коленете, рамената или бедрата, но болките в ставите могат да бъдат по цялото тяло – от глезените до раменете. Дискомфортът в ставите става все по-често срещан с напредването на възрастта, тъй като тези свръзки се износват в течение на времето. Това, разбира се не означава, че децата и по-младите хора не могат да имат проблеми със ставите.

Тези състояния могат да траят от няколко седмици до месеци наред (при хронични състояния). Каквато и да е болката обаче, тя неминуемо се отразява негативно вържу нашето ежедневие и дори върху интимния ни живот.

Независимо от причината, всеки може да избере какво да предприеме – медикаменти, физиотерапия, алтернативни лечения, народна медицина. Добро предложение за ефикасен медикамент е например кремът за болки в ставите и кръста HondroCream!

Връзка Между Атмосферните Условия и Интензитета на Болка

ръце, дъжд

Всички сме чували превърналото се в част от фолклора схващане, че когато времето тръгне да се разваля, възрастните хора започват да се оплакват от ставни болки. В интерес на истината, това не е само мит. Проучвания карат учените да смятат, че всички компоненти на метеорологичните условия имат своето въздействие върху нашите стави – атмосферното налягане, влажността на въздуха, валежите, температурата на въздуха и нейните амплитуди.

Ето няколко неща, които може да правите в случай, че времето влияе върху ставите ви:

  • Ако температурите навън падат, стойте на топло. Взимайте топли душове, носете чорапи, ръкавици и поддържайте добра температура в жилището си.
  • Опитайте парафинова терапия за ръцете и краката си.
  • Попитайте своя лекар за лекарства срещу болка или пробвайте натуралния био-продукт HondroCream за облекчаване на симптомите.
  • Поддържайте здравословно телесно тегло и водете активен живот. Можете да пробвате с йога или плуване.
  • Не претоварвайте ставите, освен ако не е наистина необходимо. Не вдигайте много тежко.
  • Осигурявайте на тялото си пълноценна храна и качествен сън. Не забравяйте да полагате грижи за здравето на сърцето си.

А ето и 9-те причини за болка в ставите и кръста, за които едва ли бихме се досетили, че са в основата на този ежедневен дискомфорт.

Тревожност

мъж, тревожностЕдно от най-честите състояния на съвременния човек е усещането за вътрешно безпокойство и тревожност. Тревожните разстройства са повече от един тип, но при всички тях се наблюдава прекомерно чувство на страх, което води до поведенчески и функционални смущения. Може би не знаете, но болките в ставите биха могли да бъдат симптом на безпокойство и тревожност.

Липса на Физическа Активност

каране на колелоОграничаването на движенията отслабва нашите мускули. Чрез физическо натоварване и упражнения, мускулите в близост до ставите укрепват и разширяват диапазона на подвижност и гъвкавост.

Виж Още: Кои са 9-те Билки и Подправки, Пречистващи Кръвта?

Недостиг на Витамин D

жена, слънцеДа, причината за болки може да бъде просто липсата на достатъчно количество виматин D в организма.  Може да се окаже трудно човек да достигне препоръчителната дневна доза витамин D, особено ако не излиза навън и не се храни балансирано. Колкото по-дълго оставяме тялото си без този витамин, толкова повече ще се засилва болката в ставите ни. Едва 10-20 минути излагане на слънце биха ни осигурили количеството, от което имаме нужда. Храни, богати на витамин D, са сьомгата, гъбите, риба тон и яйченият жълтък. Хранителните добавки също са добър вариант.

Хранителни Алергии

хранителни алергииМакар тези алергии да са често срещани при децата, и да се онаследяват, в някои случаи такава може да се развие и на по-късна възраст от детската. Алергичните реакции се проявяват когато имунната ни система реагира прекалено силно на някоя определена храна. Един от симптомите на алергична реакция е възпалението, което може да резултира в болки в ставите.

Сезонни Алергии

глухарчеБолезнените стави са неизбежни когато алергиите причиняват възпаление. Такова може да се появи когато тялото се опитва да изхвърли външните алергени (полени, прах, ядки, мухъл, пчелна отрова). В резултат на това, възпалението предизвиква болезнени стави.

Тютюнопушене

цигариВсички знаем колко пристрастяващо е то. Никотинът предизвиква  тялото да отделя допамин, който пък ни кара да се чувстваме добре. Допаминът подвежда тялото, което временно изпитва по-слабо чувство за болка. След това обаче болката се влошава.  Пушенето засяга и кръвоносната система, като пречи на хранителните вещества да достигат до мускулите и ставите. Тъй като мускулите помагат ставите да бъдат защитени, когато не получават нужните количества хранителни вещества и са станали по-уязвими.. Болките в гърба и врата са често срещани при пушачите заради кашлицата, от която мнозина от тях страдат.

Наднормено Тегло

упражнения в басейн„Затлъстяване“ означава, че човек тежи с 20% повече, отколкото би трябвало, както и че индексът на телесната му маса е повече от 30. Завишените килограми водят до повече напрежение върху ставите. 450 грама наднормено тегло добавя 1800 грама напрежение върху коленете. Именно затова затлъстяването е толкова рисков фактор за развитието на остеоартрит и болка в ставите. Може да изберете здравословна диета, като кетогенния режим, който е ефективен за свалянето на нежелани килограми.

Алкохол

алкохолТой кара тялото ни да губи вода, заради което се дехидратират тъканите и сухожилията. Тъй като за гладки движения ставите разчитат на това тялото да има достатъчно течности, недостатъчната хидратация на ставите може да причини силни болки.

Виж Още: Детоксикация на Организма – Нежно и Лесно

Депресия

ДепресияТя се характеризира с тъга, незаинтересованост от ежедневните занимания, загуба или натрупване на тегло, безсъние или прекалена сънливост, липса на тонус, неспособност за концентрация, чувство на безполезност или вина, както и повтарящи се тъмни помисли. Също така депресията намалява прага на болката и влошава способността ни да се справяме с болка. Депресивните хора са по-склонни да не се придържат към даден курс на лечение, както и да не водят здравословен начин на живот. Съществуват научни хипотези за наличието на пряка връзка между възпаленията в тялото и депресивните състояния.

Грижете се за Ставите си с Натурални Продукти!

хора скачат

Оказва се, че ставите са въвлечени в цялата ни структура повече, отколкото сме си мислели. Но ако ние помагаме на нашите стави, то и те ще ни служат вярно дълго време! Така че може да се обърнете и към натурални продукти за здраве, които да повлияят положително на болката и да ви помогнат да се движите и спортувате свободно. Такъв например е Flexicoldin, който е с доказана ефективност и сега се предлага в България на специална, намалена цена! Погрижете се за ставите си и се радвайте на активен живот!

Leave a Reply