Гъбички по Kраката – Как Да Се Предпазим?

гъбички по краката

Гъбичките по краката са медико-козметичен проблем, от който е страдал всеки човек поне веднъж през живота си. Всеобщо мнение е, че този тип инфекция е истински кошмар. Това е така тъй като тя е изключително неприятна, упорита, леснопреносима и отблъскваща. Освен това съвсем не е лесна за лекуване. Този процес обикновено отнема продължителен период от време.

Гъбички по краката се появяват върху най-повърхностния слой на кожата, а в медицинските среди това състояние е познато под името микоза. Появяват се в следствие на развитието на микроорганизми, за които кожата е естествена жизнена среда. Най-предпочитаните места за поява на гъбички са участъцте от краката, които са влажни, непроветрявани и топли. Първоначално те се появяват между 2 от пръстите, но постепенно се разпространяват по цялото стъпало. Този процес не отнема много време, затова е важно да се вземат навременни и адекватни мерки за справяне с тази ситуация.

В настоящата статия ще ви предоставим полезна информация, която може да ви помогне да се научите как успешно да се предпазвате от тази инфекция. Същевременно ще ви препоръчаме няколко начина за третиране на гъбичките по краката, в случай, че се появят при вас.

Как Да Преборим Гъбичките По Краката

Как Да Преборим ГъбичкитеСимптомите, които характеризират наличието на гъбична инфекция (микоза) по краката са напукана и суха кожа, сърбеж, цепене на ноктите, неприятна миризка и мехури по стъпалата. Ако един или повече от тях са налични при вас, то най-вероятно е време да предприемете някакви мерки. Причините за възникване на микоза са различни. Тя може да се появи в резултат на отслабена имунна система, склонност към изпотяване или лоша лична хигиена. Не е изключено и да я развиете случайно и внезапно, тъй като тя е много заразна и лесно преносима.

Един от най-ефективните начини за борба с тази упорита микозна инфекция е редовната употреба на надежден и ефективен продукт, който е специално създаден да неутрализира гъбичките по краката. МикоХерб е предпочитано решение, тъй като неговият състав е натурален и включва различни екстракти от полезни билки и растения. Освен това той се предлага на достъпна цена, а това, че е наличен под формата на спрей прави употребата му лесна и безпроблемна.

Бабини Рецепти в Борбата с Гъбичките по Краката

Рецепти в Борбата с ГъбичкитеС други думи, можете да потърсите помощ и от народната медицина като се възползвате от някоя от популярните бабини рецепти. Те са прости и евтини за приготвяне, но това означава и че не са така ефективни, както би бил някой специализиран продукт.

Оцетът и чесънът са сред най-популярните продукти, които залягат в основата на народните помади. Те помагат и за варикозни вени. Освен това, чесънът е една от храните, които пречистват кръвта. Ако решите, можете да опитате с някоя от тях.

Лекарствени Препарати

Повечето лекари биха ви насочили към такъв тип решение на проблема. Те могат да ви изпишат някое лекарствено средство, което да ви помогне да неутрализирате неприятните симптоми на гъбички по краката. Имайте предвид обаче, че почти всички лекарста са съставени от тежки химични съединения, които биха могли да предизвикат нежелани странични ефекти и алергични реакции.

Превенция Срещу Микоза

Превенция Срещу Микоза

За да си осигурите надеждна защита от опасността да развиете гъбична инфекция, е необходимо, да си изградите строги навици, които да спазвате ежедневно и неотменно.

Сега ще ви споделим основните неща, които трябва да знаете и да прилагате на практика, за да намалите значително шанса да получите гъбички по краката.

  • Ролята на обувките – тя е с много голямо значение за гъбичките по краката. Затова е важно незабавно да изхвърите всички обувки, които вече не носите по различни причини. Останалите трябва да перете достатъчно често, а също така и редовно да ги проветрявате и да ги оставяте на слънце. Препоръчително е и да не носите един и същи чифт всеки ден, а да имате поне два, които да редувате. По този начин ще им дадете време да подишат. Проверявайте и за наличието на влага, понеже влажната среда е идеално условие за виреене на гъбичите.
  • Лична хигиена – това е друга важна тема. Поддържането на висока лична хигиена е важно не само, за да се предпазите от тази упорита инфекция, но и по принцип. Винаги когато се къпете обръщайте специално внимание на ходилата. Мийте ги с топла вода и сапун, особено по гънките покрай пръстите. След това е важно хубаво да подсушите ходилата, за да не позволявате на бактериите да виреят. Накрая се погрижете и за това да изрежете ноктите си. Това е необходимо, поради факта, че дългите нокти на краката са сериозна предпоставка за задържането на различни микроби и влага.
  • Хигиена у дома – ако сте склонни към появата на гъбички по краката, е необходимо да дезинфенцирате банята всеки петъ, когато взимате душ. Препоръчително е и да избягвате това да ходите боси по килими и пътеки.

Още Съвети

За финал сме ви подготвили няколко допълнителни съвета, които бихте могли да следвате, в случай, че ги намирате за полезни. Само продължителното им спазване обаче би довело до някакъв желан резултат.

  1. Приемайте повече витамин Е – освен че има силно антибактериално действие, този витамин има и функцията да подхранва кожата.
  2. Ограничете сладкото – сладките изделия са сред основните причинители на различни кожни проблеми, включително и на гъбички по краката.
  3. Носете памучни чорапи – те имат способността да абсорбират влагата.
  4. Използвайте само натурални продукти – за да облекчите сърбежа и да се справите с лющенето използвайте натурални продукти, които да успокояват кожата, като Exodermin крем.

Leave a Reply