Варикозни Вени – 6 Съвета За Превенцията им

Листо, варикозни вени

Какво Причинява Варикозни Вени

Варикозните вени са неприятен здравословен проблем, който е видим и за околните поради факта, че предизвиква разширяване и посиняване на вените по краката. Локацията им е там, защото самото състояние е свързано с наличието на нарушено кръвообращение. Когато крайниците не се оросяват нормално, кръвта не достига до определени зони, а това води до нарушение на цялостния обмен на вещества.

В повечето случаи варикозните вени се получават в резултат на възпалителен дисбаланс или на факта, че клапите, които позволяват преминаването на кръвта, са отслабени. Допълнителен проблем е и това, че разширените вени се превръщат и в нарушение на добрия външен вид, тъй като те са цветни и изпъкват през кожата, което ги прави видими с просто око.

От здравна гледна точка разширените вени създават усещане за умора и тежест в краката в резултат от нарушеното кръвообращение. Това е в състояние да причини болка и други неприятни симптоми. Ако страдате от гъбички по краката или неприятен мирис съветваме ви да се обърнете към натуралните средства, каквото е MikoHerb.

Лекарите изписват различни лекарства и мазила, които са предназначени да се справят с Варикозата, но повечето от тях постигат частичен ефект, а други предизвикват появата на неприятни странични ефекти и нежелани реакции у тялото. Затова и много хора се обръщат към натурални средства, за да се справят с проблема. Най-съобразителните пък се опитват да си осигурят превенция срещу разширените вени, затова те се грижат за това преди да се е наложило. Както за болките в кръста и ставите, превенцията на косопада и грижата за здравао сърце.

За щастие, практикуването на определени навици може да намали риска от появата на Варикоза. Това е особено вярно при започване на рутинна работа в ранна възраст. В тази статия бихме искали да споделим 6 ключови съвета за превенцията на варикозните вени. Прочетете целия текст, за да научите повече информация за тях и как да ги спазвате по най-добрия възможен начин.

Фактори, Спомагащи за Образуване на Варикозни Вени

1. Следете Теглото си

ледете Теглото си

Появата на варикозните вени често може да бъде една от основните последици, които се отключват при наличието на наднормено тегло или затлъстяване. Излишните килограми пречат на кръвта да се движи нормално по вените, защото те често са запушени или притиснати. В резултат на това се предизвиква възпаление на капилярите.

Важно е всички да могат не само да следят, но и ефективно да контролират консумацията на калории и мазнини в ежедневната си диета. За тази цел е препоръчително да приемате много зеленчуци, плодове, непреработени и пълнозърнести храни. Съчетавайте здравословното хранене с ежедневна физическа активност и редовна детоксикация, за да си гарантирате нормално тегло и атрактивен външен вид без разширени вени по краката.

2. Носете Удобни Обувки

Носете Удобни Обувки

Това е друг важен съвет, който е добре да спазвате, тъй като носенето на удобни обувки се отразява благоприятно не само на ходилата, но и на краката като цяло. Те могат да предотвратят смущения в кръвообращението в долната част на тялото. Токчетата, които са твърде високи отслабват клапите, които регулират преминаването на кръвта през вените, което води до задържане и възпаление. По тази причина е препоръчително да ограничавате носенето на обувки с високи токчета. Добре е тяхната височина да не надвишава пет сантиметра. Носете ниски обувки през повечето време с дебели подметки и добро проветряване.

3. Пийте Много Вода Всеки Ден

Приемът на вода е важен за здравето на всеки човек, особено ако той е предразположен към разширени вени. Ако не приемате достатъчно вода през деня, можете да имате проблеми с кръвообращението. Освен това, хидратацията на организма е важна за нормалното протичане на всички жизненоважни процеси в тялото. Това поддържа доброто състояние на кръвта и сърцето. Съветваме всички читатели да пият между 6 и 8 чаши на ден. В зависимост от пола, ръста и теглото количеството може да е дори по-голямо.

4. Избягвайте Тесните Дрехи

На пръв поглед може да ви се стори, че няма особена връзка между облеклото и разширените вени, но истината е, че честото носене на дрехи, които са твърде стегнати, може да предизвика появата на разширени и паякообразни вени. Това е така, защото тесните дрехи пречат на кръвообращението в областта на краката. Освен това е препоръчително и да носите дрехи от естествена материя, за да осигурявате на тялото си необходимия кислород. Спазвайте това просто правило и ще си осигурите ефективна превенция срещу разширени вени.

5. Дръжте Краката си Вдигнати

Колкото и многозначително да изглежда на пръв поглед този съвет, практиката показва, че повдигането на краката е важно за варикозните вени. Нещо толкова просто колкото повдигането на долните крайници е способно значително да подобри кръвообращението, за да се предотврати появата на възпалени вени и разширени капиляри. Съветваме всички потребители да възприемат този метод като своеобразно физическо упражнение, което може да улесни обмена на вещества в организма. Освен това в тази позиция краката ще бъдат поставени в състояние на покой, което ще им позволи да отпочинат след дългия и изморителен работен ден.

6. Ограничете Солта

Ограничете Солта

Още един много прост, но ефективен начин, който можете да приложите, за да си осигурите превенция срещу варикоза и разширени вени. Важно е да имате предвид факта, че прекомерното количество сол може да причини много сериозни здравословни проблеми. Едно от тези състояния е разширените вени. Това се дължи на функцията на солта да задържа излишна течност в тялото.

Това бяха някои от най-простите и лесни за спазване съвети, коти бихме желали да споделим с всички онези хора, които страдат или са склонни към разширени вени. Помнете, че превенцията е най-доброто лечение. Това е възможно с натурални средства като иновативният нано гел за варикоза Veniselle.

Leave a Reply